Inventatorul SLACKSTONE II®

Printre impresionanta varietate de inventii ingenioase care au contribuit la știință de către R. P. Jose Ignacio Martin-Artajo Alvarez SJ, fiolele SLACKSTONE II® pentru a prepara apa dialitica, o metodă pentru prevenirea formării de piatră în organism. Muncitor altruist, creativ prin natura și în special preocupat de găsirea de soluții la aceste probleme care afectează bunăstarea oamenilor, acest geniu, uitat pe nedrept de istorie, a excelat în multe discipline și în special în inginerie și inginerie electrică.

Sa născut la Madrid, la 13 aprilie 1904 a arătat încă din fragedă copilărie, o dorința remarcabilă de a studia și de cercetare: a terminat liceul la Colegio Areneros de la Madrid, cu 15, cu 21 de câștigat un grad de inginerie în I.C.A.I. cu numărul doi de promovare. La începutul acestui an, la 15 iulie 1925 a intrat în Societatea lui Isus. Intre 1929 1931 a studiat filosofia în Granada și Oña. Pe parcursul următorilor doi ani, a predat limba spaniolă la domiciliu in Liége. 1.934 a obtinut diploma de inginer Ecole Superieur d’Electricite L’Paris. De la 1934-1938 studiază teologia în Valkenburg Marneff și unde a fost hirotonit preot la 24 iunie anul 1937. De la 1939-1971 a fost profesor de Inginerie Electrică la I.C.A.I. În 1,945 și 1,946 a fost profesor de Inginerie Electrică de la Școala de Naval armelor Ministerul Naval

El a ținut prelegeri în Europa și America. In Statele Unite, a fost numit membru al Institutului American de Ingineri electrice și a fost creatorul hispanic Fondul tehnologic american (A.H.T.F.), în New York. A fost, de asemenea, un academician al Academiei Medicilor. comanda sa de franceză, engleză și germană a permis să-l să se introducă tehnici avansate în inginerie spaniolă. El a modernizat laboratoarele de inginerie electrica, rezistenta materialelor, Masini Unelte si termice si hidraulice Masini si proiectat si a construit un nou laborator de masini electrice. El a scris numeroase cărți și articole.

Mintea lui prolifica nu a încetat să genereze idei noi. El a creat o varietate de aparate și, motivat de consecințele dureroase care rezultă patologii care implică corpuri cristaline (pietre), a inventat fiolele SLACKSTONE II® pentru a prepara Apa dialitica utilizată în tratamentul urolitiază, litiază biliară și alte boli.

În 1966 a câștigat Premiul Cabrerizo García pentru Cercetări Tehnice și mai târziu, în 1978, el a primit Medalia de Argint la a 7-a Expoziție Internațională a Inventatorilor și noi tehnici de la Geneva pentru fiolele SLACKSTONE II® pentru a prepara apă dialitica.

Acest om luminos, inteligent, harnic și prietenos, înzestrat pentru poezie și științe umane, relații publice pentru supradotați, a murit evlavios la Alcala de Henares (Madrid) la 13 decembrie 1984. Orice persoană care a ajuns săl fi cunoscut, a recunoscut că talentul său a fost cu adevărat excepțional.

R. P. Jose Ignacio Martin-Artajo Alvarez SJ, în tinerețe, în plinătatea ei și la bătrânețe.

R. P. Antonio M. Arroyo SJ,
care a fost colaborator al parintelui Martin-Artajo timp de mai mulți ani

Daniel J. Yborra Quesada
proprietarul sistemul SLACKSTONE II®